dimecres, 27 de maig del 2020

Tornar a l'oficina


Aquest divendres tornaré a l'oficina, més de dos mesos després. La tornada serà puntual per a fer un tràmit amb documentació en paper que tinc allà. Tornaré a l'oficina i al meu lloc de treball; alguns dies hi he anat a buscar o tornar material informàtic, però no he passat de la recepció, que sembla una trinxera: una tanca just a la recepció barra el pas i per superar-la cal passar unes proves d'higiene i anar equipat quasi amb neoprè i escafandre. Tota precaució és poca! Em temo que la resta de l'oficina semblarà un desert.

De fa dies algunes entitats socials han començat a obrir portes, primer, al seu personal, i fins i tot n'hi ha que ja han començat a fer, amb totes les mesures preventives, atenció al públic. En el cas de la meva entitat es manté la recomanació de mantenir el teletreball, i donades les condicions per tornar-hi, em sembla que el teletreball seguirà essent la tònica general de la majoria de companys i companyes de feina.

La meva tornada, de forma diària i regular, a l'oficina no crec que es produeixi abans de l'estiu, i després ja en parlarem... De l'oficina trobo a faltar el contacte humà amb els i les companyes de feina, les converses de passadís, les anècdotes a peu d'impressora, la (dolça) celebració d'aniversaris i sobretot els esmorzars compartits. No sé si res de tot això tornarà a ser igual, però tot això és el que més enyoro treballant des de casa.

La feina també és això, també són aquests espais informals de relació, com l'hora del pati a les escoles i instituts; aquests espais són els que alimenten el sentiment de pertinença i tenen el seu paper en la motivació (el combustible) per anar a treballar. Anys enrere, quan vaig començar a fer teletreball des de casa, va ser el que més vaig trobar a faltar, fins al punt que vaig haver de reorganitzar-me per no acabar teletreballant isolat a casa...

Si el teletreball ha vingut (o tornat ara amb més força) per quedar-se, m'agradaria no perdre l'oficina, sobretot la part humana de l'oficina, la que aquest divendres amb prou feines trobaré...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada