dilluns, 25 de maig del 2020

El número de referència


Alguns camins de l'administració són, com els del Senyor, inescrutables, i com la Santíssima Trinitat, tot un misteri.

La prova de foc la tindré avui, a la cita telefònica que tinc amb l'Agència Tributària per presentar la declaració de la Renda.

Si concertar la cita telefònica ja va ser una odissea, més va ser-ho obtenir el número de referència. En aquests tràmits l'Agència Tributària sembla un "escape room", i al principi és inevitable la sensació de no sortir d'un bucle, d'estar atrapat al mateix laberint del Minotaure...

Sabeu l'aire clàssic i un punt carrincló que respira La 1 de TVE? Doncs el web de l'Agència Tributària respira poca intuïció i usabilitat. I no descarto que sigui jo, maldestre de mena, però navegant-hi costa trobar el nord i arribar a port.

I no parlo de les necessàries mesures de seguretat i privacitat, sinó de la sensació d'anar avançant fent passos en fals, o en cercles, i tot amanit amb un llenguatge que tampoc hi ajuda gaire.

Després de remenar i remenar, i de fer tot el procés per a donar-me d'alta a Cl@ve per obtenir el número de referència, vaig topar amb un missatge que em deia que no necessitava aquest número de referència si ja tenia la Cl@ve! Com?

Avui faré la declaració de la Renda i de moment a diferència dels altres anys, que la feia presencial prèvia cita prèvia, l'Agència Tributària ja ha aconseguit que em preocupi més per si tinc o no el maleït número de referència (no us val el meu DNI?) que si em surt a retornar o a pagar!

Deu ser això...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada