dimecres, 20 de maig del 2020

Traïdors


A Catalunya hi ha més traïdors que catalans, i això que ja som 7,5 milions de futurs! Amb el recompte de traïdors ja m'he descomptat, per descomptat...

Jo també en dec ser de traïdor, i fins i tot tu, estimada i estimat lector, encara que no t'he n'hagin titllat a Twitter, amb alguna enginyosa piulada tipus "Si haguéssiu de triar una cara per la paraula traïdor, vosaltres quina elegiríeu. Jo la d'aquest/a", naturalment il·lustrada amb la pitjor de les teves fotos.

Detectar i denunciar públicament traïdors és de fa uns anys esport nacional, en aquest nostre país cada dia més petit, i deuen guanyar punts els qui titllen de traïdors els que algun dia van ser companys de viatge, o com a mínim de via catalana...

Que vingui Freud, el de veritat, no el de la sèrie, i que m'expliqui quin plaer ocult amaga aquesta lluita caïnita, que d'una manera tan poc sibil·lina alimenta Twitter, refugi dels que engoleixen traïdors amb la golafreria de Saturn devorant un fill.

Que matises, traïdor!, que canvies de parer, traïdor!, que no canvies de parer, traïdor!, que calles, traïdor!, que parles, traïdor!... No hi ha escapatòria possible, és traïdor qui viu i treballa a Catalunya.

Llàstima que l'única traïció que ens hauria de preocupar és trair-nos a nosaltres mateixos, però resulta que això no compta, no dóna punts al carnet de bon català.

Ah, i està provat científicament, més que l'Actimel amb tots els components que caben dins el seu ridícul potet, que titllar algú de traïdor és l'avantsala, la via més ràpida i efectiva, que te'n titllin a tu.

Sí és clar, així no s'hi val!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada