dijous, 31 de maig del 2018

La lliga de xampinyons


El millor equip d'Europa, sobre el paper, ha quedat a anys llum, 17 punts per a ser exactes, del millor equip d'Espanya en la darrera lliga... coses del futbol o, si ho preferiu, el futbol és així!

En el balanç quantitatiu de títols durant els darrers deu anys el Barça és clarament superior en quasi tots, especialment en lligues i copes del Rei, no en lligues de campions d'Europa: les tres darreres del Barça han estat superades per les quatre darreres del Real Madrid, quatre en cinc anys i les tres últimes consecutives!

I el balanç qualitatiu, a qui afavoreix? Els balanços qualitatius sempre són més subjectius, interpretables i, per tant, també qüestionables, així que cada un escombra cap a casa: el Real Madrid valorant el seu indiscutible domini a Europa guanyant la competició de clubs a priori més prestigiosa, el Barça valorant la seva constància i consistència en joc i títols. I mentre el Real Madrid relativitza la seva irregularitat el Barça es segueix llepant les recents ferides europees, la darrera la de Roma.

El Real Madrid d'aquests darrers anys em fa pensar en el que amb el canvi de segle i mil·lenni també va aixecar tres Champions League, combinades amb temporades irregulars. Al contrari que el Barça els blancs no necessiten fer una gran temporada per aixecar l'orelluda!

A Madrid, amortitzada la tretzena ja somien amb la catorzena, però no sé si és el millor en el que podrien somiar: de tant guanyar-la al final l'acabaran avorrint i desprestigiant, com es desprestigien les lligues poc competides dominades per un, màxim dos equips...

En el cas de la lliga de campions, amb un màxim de tretze partits final inclosa, el risc és major que en el d'una competició de més de trenta partits, tots contra tots...

Si la temporada vinent el Real Madrid torna a guanyar la Champions League proposo que passi a anomenar-se lliga de xampinyons i que la UEFA li doni el títol a perpetuïtat! Més que res per a la meva tranquil·litat!

Mentre el Barça brilla com una estrella, el Real Madrid enlluerna, intermitentment, com un far...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada