dimarts, 29 de maig del 2018

Oda al RGPD


Si tingués el talent necessari per fer-ho escriuria una oda al nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) i fins i tot la cantaria si ho fés suficientment bé!

Sí, una oda al RGPD que possiblement molts i moltes de vosaltres odieu, sí, una oda en clau d'elogi, lloança i agraïment al RGPD que aquestes darreres setmanes, i especialment dies, ens ha fet anar de corcoll a tothom actualitzant-nos i actualitzant la política, el procediment i els documents de cessió de dades.

El RGPD ens ha permès recordar la gran quantitat d'empreses i serveis que tenen les nostres dades, empreses i serveis que ja ni recordàvem; també hem pogut veure tots els butlletins als que, en alguns qui sap per quins motius, un dia ens vam subscriure.

El RGPD els ha fet surar tots i, el més important, ens ha donat el poder (de fet ja el teníem, tot i que potser no n'érem conscients) de decidir si volíem seguir cedint les nostres dades a aquestes empreses i serveis.

El RGPD ha estat una gran oportunitat per fer neteja, per aturar-nos un moment i decidir si volíem seguir o aturar la relació amb empreses i serveis, si volíem seguir rebent butlletins electrònics, correus comercials, etc. Us asseguro que he aprofitat per deixar anar llast, per acceptar el que realment m'interessa i descartar el que ja no.

Ara que ja sabem que les nostres dades són el preu que paguem segur que podem decidir amb molt més coneixement de causa què fer-ne i a qui donar-les que quan, fa quatre, cinc o deu anys, les vam lliurar enlluernats per la gratuïtat.

Sé que per molts i moltes de vosaltres el RGPD ha estat i és un autèntic maldecap, també jo l'he viscut des de l'altra banda, però des de la perspectiva d'usuari ha estat un autèntic regal! 

Si tingués el talent necessari per fer-ho escriuria una oda al nou RGPD... s'haurà de conformar amb aquest modest article laudatori!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada