dimecres, 30 de maig del 2018

Emoció de censura


Pedro Sánchez finalment ha tret el cap, ha mogut fitxa! No sé si finalment ha trobat el seu lloc, però no sembla decidit a esperar-lo sinó a buscar-lo activament.

La moció de censura que ha presentat per desbancar el president Rajoy i el seu govern no està exempta de riscos i, depèn de com acabi, potser el precipita políticament a l'abisme; tampoc seria el primer cop... Però desaparèixer abisme avall és menys deshonrós que fondre's, fins a fer-se invisible i irrellevant, per inacció.

Amb la seva moció agita la política espanyola i sembla donar una treva a la catalana, que prou agitada està... La seva moció de fet també interpel·la la política catalana doncs, tot i el que la motiva és la corrupció vinculada al Partit Popular, la seva sort depèn, auto descartat Ciudadanos amb un crescut per la demoscòpia Albert Rivera (que aprofitarà l'ocasió per desgastar, encara més, el PSOE), del suport dels partits catalans (també els bascos), que veurem després però d'entrada no volen lliurar un vot a favor a canvi de res.

El PSOE de Pedro Sánchez ha pres la iniciativa presentant una moció de censura i aquest fet, per si sol, ja és d'agrair, ja que obre la possibilitat d'un canvi, fins i tot potser dins el propi PP. La fortalesa de la seva moció és que planteja una situació binària: o segueix M. Rajoy o removem de nou el tauler; la debilitat, possiblement el propi Pedro Sánchez...

La moció està servida, l'emoció també!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada