dilluns, 28 de maig del 2018

El pati d'escola


Si no fos perquè heu de continuar llegint us demanaria que tanquéssiu els ulls... Feu com si tanquéssiu els ulls i penseu en la vostra escola, en vosaltres d'infants i la vostra escola: en alguna de les imatges que us han vingut al cap, en algun moment que heu recuperat dels vostres records, ha aparegut el pati de l'escola? Sospito que, com en el meu cas, sí!

El pati d'una escola, de qualsevol escola, és una mena de petit univers en el que, entre jocs i disputes aprenem a circular per la vida, aprenem a compartir, aprenem a discutir, fins i tot a barallar-nos i naturalment a perdonar-nos, o no!

El pati d'escola té, tot i ser un espai extraordinari que de no existir caldria inventar, una immerescuda mala fama que es tradueix en la terrible expressió "això no és un pati d'escola!" quan, entre els adults, volem evidenciar el nostre mal comportament en una reunió, trobada, etc. El darrer exemple d'ús d'aquesta expressió va ser aquesta setmana passada quan un indignat president del Parlament, davant la reiterada provocació (la retirada d'un llaç groc d'un escó) d'un diputat de Ciutadans, li va dir que no convertís el ple en un pati d'escola...

El president del Parlament també va utilitzar l'expressió "olla de grills" i ambdues volien representar prou bé el que estava passant al ple del Parlament de Catalunya: un espectacle vergonyós!

De fet veient el que va passar al Parlament de Catalunya i coneixedor (com vosaltres per experiència) del que habitualment passa als patis d'escola potser caldria canviar l'expressió i, quan la mainada es baralla al pati els i les mestres els podrien advertir, a mode dissuasiu, de no convertir el pati de l'escola en un ple del Parlament!

No crec que m'equivoqui massa si afirmo que avui hi ha més civilitat en els patis de les nostres escoles que, quina llàstima, en el ple del nostre Parlament...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada