divendres, 4 de maig del 2018

Paraula de Fabra: xiripa


Ho han tornat a fer!

El Real Madrid jugarà la seva tercera final de la Champions League per tercer any consecutiu, la quarta en cinc anys! I si la final acaba com les darreres quatre l'equip blanc aconseguirà la seva tretzena Lliga de Campions, la tercera consecutiva, la quarta de les darreres cinc!

Mentre la culerada fa esforços per donar valor al seu vuitè doblet (lliga+copa) i a la setena lliga dels darrers deu anys els merengues treuen pit amb el nou domini, aquests darrers anys, de la màxima competició europea.

Aquesta temporada explica molt bé l'estat d'ambdós equips, amb un Barça regular (constant) però no brillant que segueix guanyant el títol de la regularitat (diuen que el més difícil), però (excepte l'any 2015) arriba justet a Europa i amb un Real Madrid irregular no necessita brillar ni fer bones temporades per seguir col·leccionant Lligues de Campions.

Amb el Barça campió de lliga i copa i el Real Madrid a la final de la lliga de campions aquest cap de setmana s'enfronten en un "derby" en el que no s'hi juguem més que l'orgull; i mentre l'aficionat del Real Madrid aquests dies treu pit i ja es veu acaronant la tretzena Champions el del Barça es lamenta de l'ensopegada de Roma i maleeix la xiripa, la flor al cul, que el Real Madrid té (quasi) sempre a la Champions League: gols a darrera hora, clamorosos penals en contra no xiulats, errades inoportunes dels porters rivals...

La sort dels campions, diuen els merengues, la xiripa (i quelcom més) de sempre, pensen els culers... que confien que, contràriament al que canten Els Amics de les Arts, per Liverpool no sigui tard!

[1830; d'origen incert, potser relacionat amb l'ant. xerip, moneda d'or, der. de l'arrel àr. šrb 'beure', amb el significat de 'propina que es dóna per beure' i, posteriorment, 'ganga']

f col·loq 1 Bona sort Quina xiripa has tingut, trobant aquest pis!

2 Casualitat favorable. He endevinat les respostes de xiripa. Ens vam trobar a l'estació per xiripa.


Quina xiripa, ho han tornat a fer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada