divendres, 18 de maig del 2018

Paraula de Fabra: supremacisme


El president Torra ja ha viscut en la pròpia pell que som tan amos dels nostres silencis com esclaus de les nostres piulades, fins i tot les esborrades, que no eliminades del tot...

I són unes pretèrites piulades, també articles, el que serveix de munició a l'oposició per carregar contra el nou president, qui a la seva manera s'ha disculpat... És clar que, també en aquest cas, qui estigui lliure de pecat que llanci la primera piulada! La maleïda hemeroteca no només passa factura al president Torra, també a molts dels qui ara l'utilitzen per desprestigiar-lo.

Als més agosarats no els tremola el pols, ni la veu, per a titllar el president Torra de supremacista, paraula no recollida al diccionari però d'ús corrent i que l'És A dir defineix com a "relatiu o pertanyent al supremacisme, que practica em supremacisme:

Doctrina que propugna la supremacia o superioritat d'un col·lectiu respecte a un altre per raons de raça, cultura, llengua, sexe o altres diferències.

Certament hi ha piulades i passatges d'alguns articles pretèrits del president Torra que són lamentables, preocupants i fins i tot perillosos com ha definit SOS Racisme, que alhora els desvincula (i ho comparteixo) del racisme:

No crec (espero!) que en l'exercici del seu càrrec el president Torra caigui (de nou?) en el supremacisme doncs ell més que ningú sap que aquesta qüestió i condició, com les piulades teòricament eliminades de Twitter, el perseguiran per sempre més al llarg del seu mandat i el seu llegat.

Per la boca mor el peix, per Twitter el polític!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada