dimecres, 9 de maig del 2018

Si ha de ser de palla, que no sigui una dona!


A les portes de concretar l'esperat i posposat pla D sembla força clar que, si més no d'entrada, qui ocupi la presidència de la Generalitat ho farà de forma provisional a l'espera de concretar la (cada dia més) improbable investidura del cessat president Puigdemont.

I si no provisional la presidència podria esdevenir condicionada (tutelada potser seria més escaient?) políticament pel possible Consell de la República presidit pel propi Carles Puigdemont.

El paper del diputat i cessat president Puigdemont és només un dels interrogants que planteja la investidura d'un nou president o presidenta; un altre és precisament el paper que tindria el nou president o presidenta de la Generalitat: provisional?, condicionat?, plenament autònom?...

El nou president o presidenta de la Generalitat corre el risc (i entenc que si n'és conscient l'assumeix) d'esdevenir un president o presidenta de palla, una mena de Millo a la catalana, un representant al país del Consell de la República o qui sap si un president o presidenta interí, com semblava que seria el propi Carles Puigdemont i és evident que finalment no ho ha estat.

Estic molt d'acord amb la meva mare, si la presidenta de la Generalitat ha de ser de palla, si us plau, que no sigui una dona! Seria molt trist i molt poc honorable que una dona, la primera presidenta de la Generalitat, presidís un govern tutelat!

No ens podem permetre que la primera presidenta de la Generalitat sigui una presidenta de palla o, encara pitjor, una presidenta "florero" i encara menys si aquesta ha estat designada i ungida pel dit presidencial...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada