dilluns, 22 de maig del 2017

Pedro Sánchez ressuscita


Defenestrat bruscament en aquell fatídic i vergonyós comitè federal Pedro Sánchez ha ressuscitat políticament i tornarà a la secretaria general del PSOE.

Ell, que va prometre tornar el partit als militants, torna a governar-lo amb un ampli suport de la militància, tot i que es trobarà un partit encara amb massa ferides obertes i amb la necessitat imperiosa de recuperar el terreny perdut, primer el de la credibilitat, després l'electoral.

La forçada abstenció (a la investidura de Rajoy) del PSOE de la gestora ha enfonsat Susana Díaz, de qui ningú dubta que va ordir a l'ombra el cop d'estat d'aquell comitè federal d'infaust record; la forçada abstenció del PSOE ha acabat catapultant un des de llavors incòmode Pedro Sánchez que es va atrinxerar en el NO ES NO, interpretant, també ara encertadament, la voluntat de la majoria de militants. Patxi López sembla que simplement passava per allà...

El primer moviment que el PSOE haurà de saber fer és un viratge a l'esquerra, donant l'esquena al govern de Rajoy, com al PDeCAT, cada dia esmorza amb casos de presumpta corrupció per sucar al cafè. A la Moncloa ahir se'ls deuria escalfar el xampany, amb la derrota de Susana Diaz...

El segon moviment, començar a construir una alternativa federal per resoldre l'encaix de Catalunya amb Espanya, una feina molt més feixuga i ingrata que el viratge a l'esquerra, una autèntica carrera de fons que ja no sé si atraparà.

És clar que abans de virar a l'esquerra i de proposar una reforma federal de la Constitució Pedro Sánchez haurà d'intervenir d'urgència el seu partit, el PSOE... Pedro Sánchez ha ressuscitat, ho farà el PSOE?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada