dimecres, 10 de maig del 2017

Marta Superiora


Marta Ferrusola no deixa de sorprendre'ns! Si la seva compareixença al Parlament de Catalunya ja va deixar més d'un titular (“Si no en tenim ni cinc!"; "Estic molt orgullosa dels meus fills. Van amb una mà al davant i una altra al darrere"; "Deixem-ho córrer. A mi em fa pena aquest diàleg. Catalunya no es mereix això".) ara amb aquesta missiva enviada a un banc andorrà reconec que no només s'ha superat, també m'ha superat!

Aparentment afable i d'una inqüestionable (?) pulcritud Marta Ferrusola va ser durant dècades un dels millors models del nacionalisme conservador català: religiosa, catalanista i catòlica, una primera dama exemplar i mare d'una família més que nombrosa ben bé podria haver-se guanyat el títol de lloca de Catalunya!

Però el caràcter sempre se'ns acaba escapant per alguna escletxa, doncs la rectitud no sempre pot mantenir-se ferma, i preguntada (pressionada?) per periodistes arran de la compareixença del seu marit, Jordi Pujol, se li va escapar, va escopir un sonor “Vagi-se'n a la merda!

“Reverend mossèn. Sóc la mare superiora de la Congregació, desitjaria que traspassés dos missals de la meva biblioteca a la biblioteca del capellà de la parròquia. Ell ja li dirà on s’ha de col·locar. Molt agraïda. Marta”.

Fins i tot en l'hipotètic cas que aquest escrit fos mentida, no em negareu que semblaria de veritat!

Els dos missals, diuen, són dos milions de pessetes, i el capellà, diuen diuen, és el seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola! L'enginyosa carta podria voler amagar un engany però en el fons només hi diu veritats com a punys, si més no des de l'òptica de Marta Ferrusola.

La Marta que signa diu ser la mare superiora de la Congregació, i a fe que ho era, que ho és; que ho és si per Congregació entenem la família, que ho era si ho ampliem a Catalunya o al govern de la Generalitat, que llavors, quan governava Jordi Pujol, semblava ser el mateix...

En la presentació del llibre "Marta Ferrusola. A l'ombra del poder", biografia incomplerta de Marta Ferrusola, va dir, en referència a l'ascens del tripartit al govern de la Generalitat, que “tot i que vam guanyar les eleccions ens van robar el Govern. És com si entren a casa teva i et trobes els armaris regirats perquè t'han robat”...

Com el seu marit després de la confessió ara Marta Ferrusola també s'ha d'empassar l'orgull i la poca vergonya que li deu quedar; ja no és superiora de res, de res més que la seva mísera congregació...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada