dimarts, 23 de maig del 2017

Urpa estesa


La magnificada protesta del Partit Popular de Madrid (falta d'ortografia de l'Alícia inclosa!) contra l'oferiment de l'ajuntament de Madrid de Manuela Carmena al president Puigdemont per fer la conferència d'ahir va quedar en fora de joc pel sorprenent oferiment del govern central, per boca de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, primer, i d'un inèdit energètic Mariano Rajoy després, que Puigdemont presentés les seves intencions al Congrés dels Diputats, com va fer al seu dia el president basc Ibarretxe.

Una contradicció? Ja no ve d'aquí, i menys quan al Partit Popular la protesta li serveix per atacar Carmena per un costat i l'oferiment per pressionar Puigdemont per l'altre.

L'oferiment del govern espanyol que el català s'expliqui al Congrés és d'aquells que semblen arribar tard i malament: tard perquè a aquestes alçades se li veuen totes les (males) intencions, malament perquè no deixa de ser la resposta anticipada a la conferència que el govern català va fer ahir a Madrid, a ca la Carmena. Allò de posar la bena abans de la ferida... És molt de Rajoy respondre, o reaccionar a destemps...

Sota l'aparença de mà estesa aquest oferiment és com el llop sota la pell de xai que s'apropa al dòcil i confiat ramat: més que una mà estesa l'oferiment és una urpa estesa!

Sap Puigdemont, com sap perfectament Rajoy, que acceptar l'oferiment d'anar al Congrés seria deixar el procés en via morta, doncs seria el reconeixement implícit que és allà on resideix la sobirania popular, i per tant que Catalunya no és un subjecte polític, i que la via seria la de la reforma de la Constitució, és a dir, avui per avui un carreró sense sortida.

Més que al Congrés de Diputats el govern espanyol convida el català a la gola del llop, d'un llop definitivament despullat, si mai l'ha tingut, de la pell de xai...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada