dimecres, 17 de maig del 2017

El comitè de crisi del PDeCAT


Si el PDeCAT té un comitè de crisi deu estar activat permanentment i "sine die", doncs no són pocs els fronts que ha d'afrontar: l'acusació o no pel Cas Palau, les derivades del cas Adigsa, l'esquitxada pel cas Pretòria o els missals de la Marta Superiora per un costat, i les estocades judicials pel 9N i ara també pel referèndum (o referèndum), amb la querella contra la consellera Meritxell Borràs pels tràmits per adquirir les urnes, que l'estat espanyol ja ha avisat que va a per totes, que esmenarà qualsevol coma que alimenti el procés...

Els jugadors de tennis tot sovint s'entrenen amb unes màquines que els llancen una pilota rere l'altra; doncs bé la percepció és que el PDeCAT ha de tornar les pilotes que li llancen no una sinó dues màquines d'aquestes alhora!

Ahir, sense anar més lluny, que per un costat veia com la Fiscalia Superior de Catalunya es querellava contra una consellera seva alhora que havia de defensar la no acusació (de moment) del Consorci del Palau de la Música contra CDC pel cas Palau. No em negareu que tot plegat deu ser esgotador!

Potser per això la consellera portaveu del govern, Neus Munté, estava especialment, i visiblement, molesta ahir en la compareixença posterior al Consell de Govern, en la que va defensat la posició unànime (?) del govern en aquest assumpte, tot i que hores abans ERC demanava que el Departament de Cultura (també controlat pel PDeCAT) s'hi repensés. És clar que ERC sempre pot dir que una cosa és el partit, l'altra el govern... I aquí Munté va ser hàbil carregant contra el govern municipal de Colau, estalviant-se així fer-ho contra ERC. També quan s'apropen les hores decisives el govern es tensa per dins...

L'anunciada (i no obstant sorprenent!) querella per les urnes va actuar com a analgèsic, calmant el dolor i retornant les coses allà on al PDeCAT li interessa més: combatre els embats de la justícia i la política pel procés, més que combatre els embats de la justícia i la política pels pecats comesos, presumptament, en el passat!

Que difícil, així, fer foc nou i refundar un partit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada