dijous, 11 de maig del 2017

L'autocensura de mirar cap a un altre costat


La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va comparèixer de nou, aquest dilluns, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver permès la votació d'una proposta per celebrar el referèndum (o referèndum); el dia abans, en una entrevista al canal 3/24, Forcadell va dir: “ni ens autocensurarem ni farem censura prèvia, perquè entenem que en un Parlament s'ha de poder parlar de tot, sempre respectant els drets humans.”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va fer dies enrere unes inquietants declaracions dirigint-se als joves en una jornada sobre el talent: "es importante manejarse en la vida, saber manejarse en situaciones difíciles. Saber decir que sí, saber decir que no, saber mirar hacia otro lado cuando hay que hacerlo."

Abans d'ahir al Parlament de Catalunya els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP van desactivar la comissió d’investigació sobre les actuacions del Govern per preparar la secessió de Catalunya de la resta d’Espanya, és a dir la "comissió Santi Vidal", rebutjant, en un fet sense precedents, totes les sol·licituds de compareixença que havien fet la resta de grups parlamentaris.

Ni ens autocensurarem ni farem censura prèvia", deia Carme Forcadell, "perquè entenem", seguia "que en un Parlament s'ha de poder parlar de tot." De tot? Doncs sembla ser que no, que de tot no... No es pot parlar de les veritats (i/o mentides) incòmodes que escampava Santi Vidal!

En aquest cas paradoxalment els grups de Junts pel Sí i la CUP han desobeït les paraules de la presidenta del Parlament de Catalunya per fer cas a les recomanacions del president del govern espanyol: "es importante manejarse en la vida, saber manejarse en situaciones difíciles", va dir per tot seguit reblar el clau amb la millor frase de totes, "saber mirar hacia otro lado cuando hay que hacerlo."

Ni llums ni taquígraf; el que Santi Vidal deia, essent senador, comprometia el govern, i el full de ruta del procés, pel que la comissió estava més que justificada, però els partits que li donen suport han preferit jugar al "Pasapalabra"! Coses del poder, suposo, vicissituds, capricis de la política...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada