dilluns, 8 de maig del 2017

Urnes de destrucció massiva


Les urnes són, inequívocament, un símbol de la democràcia, tot i que no ha estat ni serà així sempre i arreu; ja sabem que hi ha hagut en moltes ocasions votacions aparentment democràtiques en les que la democràcia ha brillat per la seva absència.

Però fins i tot amb les excepcions és indiscutible que les urnes són el símbol de la democràcia (el poder del poble) doncs és dins seu on s'expressa l'opinió i la voluntat dels pobles.

En els processos electorals, però, les urnes no deixen de ser un instrument, part de l'aparell logístic i material indispensable per realitzar unes eleccions juntament amb els col·legis electorals, les paperetes, les juntes electorals, els membres de les meses...

A Catalunya, i en relació al procés, ara les urnes han entrat de ple en la pugna política i judicial que hi ha entre els governs de Catalunya i d'Espanya després de l'anunci de la Generalitat d'homologar empreses proveïdores d'urnes, manifestant així la seva voluntat d'adquirir-ne unes vuit mil, és de suposar que per a la celebració del referèndum (o referèndum).

El govern espanyol ja ha demostrat sobradament, després de la tebiesa inicial pre-9N, que no està disposat a deixar-ne passar ni una i ja fa temps que respecte el procés es fa seva la primera estrofa (sinó tota) de la coneguda cançó de "The Police":
Every breath you take
Every move you make
Every bond you break
Every step you take
I'll be watching you

El govern espanyol ara tot ho observa i vigila, doncs tot és potencialment impugnable; no només els fets i les paraules, també ara les intencions! La intenció és el que importa! Com al futbol; és un clàssic la queixa del jugador: "Targeta groga? Però si ni tan sols l'he tocat!" Però el reglament en aquests casos és molt clar i entre d'altres motius és motiu de falta fer o intentar fer una puntada de peu a un adversari, fer o intentar fer una traveta a un adversari; el que deia: la intenció és el que compta!

Pel govern espanyol el govern català és un piròman que ha avisat que voldrà fer foc i ha anunciat la seva voluntat de comprar una caixa de mistos... Com els mistos les urnes són, també pel govern espanyol, armes de destrucció massiva!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada