dilluns, 9 de gener del 2017

Les 16 de 2016


Hi ha una llei no escrita que diu que els resums i balanços de l'any cal fer-los abans que l'any a resumir s'acabi, tal i com podem comprovar, any rere any, en els mitjans de comunicació, que no esmercen esforços en resumir-nos en imatges i cròniques els fets més rellevants de l'any que en qüestió de dies deixarem enrere.

No entenc aquesta dèria, doncs l'any no s'acaba fins que comença pròxim i els darrers dies de l'any, els posteriors a la publicació dels resums de l'any, també passen o poden passar fets noticiables, dignes de ser recordats en un resum o inventari anual; fins i tot el darrer dia de l'any... Em pregunto quants resums de l'any publicats en diaris o emesos a la ràdio i televisió hauran obviat, per raons òbvies, les morts de George Michael, Carrie Fisher o Debbie Reynolds, per posar tan sols tres exemples...

Suposo que si hagués de posar alguna lletra en aquesta llei no escrita seria que connectem emocionalment més i millor amb aquests resums quan nosaltres també estem finalitzant l'any que no quan ja l'hem deixat enrere, doncs amb el cap d'any el que fem, més aviat, és mirar endavant i fer-nos els bons propòsits que a finals d'any ja revisarem..

En fi, ara que ja fa dies hem deixat enrere el 2016 jo me l'he tornat a mirar, revisant totes i cadascuna de les 300 entrades publicades al meu bloc i aquestes han estat, per vosaltres, les 16 més destacades, les més llegides de 2016!
  1. El darrer petó sobre la pell freda
  2. A punt?
  3. Fer pressió
  4. Centrifugació
  5. Radiactivitat
  6. Pressing PSOE
  7. Año Mariano
  8. Contra-pregonar
  9. Aleix Vidal
  10. L'efecte Millo
  11. Hispanitat
  12. Sense córrer
  13. Rita d'Espanya
  14. Mare, com m'ho faré per trobar "nòvia"
  15. El penúltim record de l'Anna
  16. La mare que els va parir
Aquest podria ser, ben mirat, un bon resum del 2016, com aquests van ser-ho del 2012, 2013, 2014 i 2015...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada