dilluns, 16 de gener del 2017

Blue Monday


Amb tot canvi d'any, o de cicle, albirem una nova esperança, el desig de fer quelcom diferent, de fer-ho millor, d'abastar noves fites, d'aconseguir allò que anhelem...

No sé si els gimnasos esperen amb delit aquestes dates, o les acadèmies d'anglès els inicis de curs, o més aviat les temen conscients que d'entre els nous clients que faran tan sols uns quants seran constants i fidels al seu compromís, al seu propòsit, mentre que la majoria abandonaran i es quedaran, novament i un any més, en l'intent.

Els propòsits d'any nou tenen de positiu el desig, en alguns casos fins i tot la voluntat, de millorar, però amb el desig no n'hi ha prou doncs tan sols és la guspira que ha de permetre que la força de voluntat s'imposi a la mandra, doncs la força de voluntat és la benzina de l'esforç.

Els propòsits d'any nou arrosseguen la llegenda que la seva majoria s'acaben incomplint, pel que suposo que no només el desig sinó que tampoc són suficients la força de voluntat i l'esforç; tots aquests elements es van desgastant i aquest desgast mina la nostra moral; la constància és la clau, però necessita ser alimentada per la motivació, que s'erosiona quan veiem que tal vegada el propòsit era massa ambiciós, massa inabastable...

Quants dels nostres propòsits pretèrits no han acabat esdevenint, reconeixem-ho, un autèntic despropòsit?

Diuen que avui, tercer dilluns de l'any, és el dia més trist i depriment de l'any, un dia gèlid d'hivern en el que es fa evident que els propòsits s'han quedat tan sols en això, propòsits... El dia d'avui també té un nom: blue monday!

Això de colorar els dies (black friday, blue monday...) té el seu perill, doncs no descartaria que amb la mateixa passió amb la que, en general, hem adoptat el black friday adoptem també aquest blue monday i ens entristim simplement perquè avui toca!

Si a dia d'avui encara no heu consolidat cap propòsit no patiu, us queden encara molts mesos! I si finalment el propòsit no es fa realitat, vés que no sigui perquè era, tan sols, un propòsit equivocat!

Blue monday... i jo que em pensava que aquest era el veritable i autèntic blue monday...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada