dilluns, 23 de gener del 2017

A la seva manera


El ball presidencial de la presa de possessió com a president de Donald Trump va ser molt més que un acte polític de gran rellevància, va ser tota una declaració de principis: governaré a la meva manera!

L'elecció de la cançó, "My way", no va ser casual sinó totalment intencionada, tot i que personalment hagués preferit que el ball l'hagués fet amb la versió que en van fer els Sex Pistols, doncs em temo que el seu mandat estarà marcat, des del nostre punt de vista, per un dels lemes del punk: there's no future!

El que en política s'anomena alternança, ara mana la dreta i després l'esquerra, ara manen els conservadors i després els laboristes, ara manen els republicans i després els demòcrates... L'alternança és percebuda com a positiva i fins i tot saludable, doncs ajuda a airejar i regenerar el sistema polític. Ens pot ajudar a entendre l'alternança una de les lleis de la física, la llei del pèndol.

Després d'un president demòcrata deuria tocar un de republicà; després d'un president (el primer!) negre, deuria tocar un blanc, i Hillary Clinton no només era, és, demòcrata i blanca, sinó que també és dona! Una dona presidenta dels Estats Units? No mentre Donald Trump pugui evitar-ho!

Potser sí que Rússia va fer una petita empenta al pèndol, per decantar-lo un xic més cap a la dreta... Una qüestió d'equilibri: després d'un president demòcrata i negre, ara en toca un de republicà i blanc, el més populista possible i allunyat, aparentment, de l'anomenat "establishment"!

Donald Trump encarna moltes de les essències del poble i somni americà, un home triomfador, fet a sí mateix i sense carrera política, és a dir, aparentment poc contaminat per l'"establishment". Amb un ego més imponent que la seva tofa i amb un populisme de manual governarà a la seva manera per recuperar l'esplendor de la nació nord americana i molt em temo que, com amb la Melania en el ball presidencial, ens farà ballar al seu pas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada