dissabte, 23 de desembre del 2023

Wreck Of The Edmund Fitzgerald. Minuts Musicals històrics


El 10 de novembre de 1975 el buc de càrrega SS Edmund Fitzgerald es va enfonsar al Gran Llac, el llac més gran dels Grans Llacs d'Amèrica del Nord, situats entre els Estats Units i el Canadà. El buc es dirigia cap a Detroit i pel camí es va trobar amb un altre vaixell, i van fer un tros de ruta junts

Una tempesta els va fer alterar les seves rutes i ambdós vaixells de càrrega van mantenir la comunicació fins que el segon, l'Arthur M. Anderson, va perdre la comunicació amb el buc SS Edmund Fitzgerald enmig d'un violent onatge que sacsejava la nau. Passada la tempesta no va arribar la calma, al radar de l'Anderson no hi havia rastre del buc de càrrega SS Edmund Fitzgerald. El buc s'havia enfonsat i els 29 tripulants que hi treballaven van morir.

La tragèdia del buc SS Edmund Fitzgerald va inspirar al músic i cantant Gordon Lightfoot la cançó "Wreck of the Edmund Fitzgerald"; dies després del naufragi Lightfoot va veure mal escrit el nom del buc a la revista "Newsweek, "Edmond" en comptes d'"Edmund", interpretant l'errada com un deshonor als mariners morts en el naufragi. 

La cançó, a tall d'homenatge, descriu l'incident i fa referència als detalls de la tempesta i al misteri que envolta el naufragi del buc SS Edmund Fitzgerald, ja que no es va trobar cap explicació clara del naufragi durant les investigacions posteriors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada