dissabte, 9 de desembre del 2023

He Was a Friend of Mine. Minuts Musicals històrics


"He Was a Friend of Mine" és una cançó tradicional nord americana que parla de la pèrdua d'un amic i de la melangia que acompanya aquesta pèrdua. Una de les primeres gravacions d'aquesta cançó data de 1939 i anys més tard va enregistrar-la Bob Dylan per al seu disc de debut, publicat el 1962, tot i que finalment no s'hi va incloure.

El 22 de novembre de 1963, ara fa seixanta anys, el 35è president dels Estats Units, John Fitzgerald Kennedy, va morir assassinat d'un tret al cap mentre participava en una desfilada del seu viatge oficial a Dallas. Aquell dia va morir un president i va néixer un mite. La vida i obra de JFK, amb les seves llums i les seves ombres, és sobradament coneguda, alhora que misteriosa és encara la seva mort.

Aquella nit Roger McGuinn, líder del grup de folk rock The Byrds, va adaptar la cançó "He Was a Friend of Mine" en homenatge al president assassinat. La lletra de Roger McGuinn situa a la figura de Kennedy com un amic que s'ha perdut, reflectint així el sentiment de molta gent durant aquells dies de commoció i tristesa.

Aquesta cançó també s'ha fet servir, en altres ocasions, per homenatjar altres víctimes d'assassinat, com el de George Floyd.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada