divendres, 22 de desembre del 2023

Cinc milions set-cents cinc mil tres-cents noranta-cinc, la xifra de la setmana


Aquesta xifra, aquesta elevada xifra no són els milions que avui guanyaré al sorteig de Nadal de la loteria nacional, que pels diners que hi jugo són molt menys els diners que em podrien tocar i em temo que, com a molt, potser grato que en algun em retornin els diners, o ni això!

No, aquesta xifra, ben segur ja ho heu deduït, són els diners que va recaptar, fins al moment de tancar el programa, La Marató de TV3, ara La Marató de 3Cat, que es va celebrar diumenge passat: 5.705.395 euros. La recaptació d'enguany va ser notablement inferior a la de l'any passat, 8.034.807 euros dedicats a la salut cardiovascular, també a la de 2021, 9.022.147 euros dedicats a la salut mental i sobretot a la de 2020, que va recaptar, al tancament del maratonià programa televisiu, 10.305.000 euros dedicats a la Covid-19.

Per cercar una recaptació similar al tancament de la gala d'enguany, ens hem de remuntar a l'any 2009 amb una recaptació de més de 5,5 milions d'euros dedicats a les malalties minoritàries. És cert que encara queden dies, setmanes i algun mes per seguir fent donacions, i sense anar més lluny La Marató de 2009 finalment es va tancar amb una recaptació total de 7.120.569 euros.

Segurament la temàtica d'enguany (la salut sexual i reproductiva), més dispersa i, potser per algunes persones, més controvertida, no ha ajudat a recaptar tants diners, però més enllà dels diners per mi hi ha una altra xifra que és tant o més important que la de la recaptació: la de l'audiència.

Diumenge passat 1.733.000 persones van connectar amb La Marató de 3Cat, esdevenint líder d'audiència, amb una quota mitjana del 16,8% i 217.000 espectadors. Aquestes xifres no són poca cosa, també és important valorar-les. Perquè al costat de la voluntat recaptadora, La Marató de 3Cat també té la voluntat divulgativa, l'ànim d'informar i conscienciar la població, en aquest cas, sobre la importància de la salut sexual i reproductiva.

El missatge té més força, crida més l'atenció, quan es parla d'una malaltia, més que de salut, per més que siguem conscients que la salut és quelcom més que l'absència de malaltia. I certament de malalties se'n va parlar, a La Marató, però sense posar el focus, sense posar tota l'atenció en una de sola.

Cinc milions set-cents cinc mil tres-cents noranta-cinc euros, al capdavall, són molts diners, i més que se'n poden sumar els pròxims dies, setmanes i fins i tot algun mes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada