divendres, 1 de desembre del 2023

Setanta, la xifra de la setmana


Aquesta setmana el cel de Catalunya ha tornat a brillar amb intensitat, amb la intensitat de les estrelles Michelin, de les 70 estrelles que brillen en el firmament gastronòmic català. Enguany són 43 els restaurants amb una estrella, 6 els que en tenen dues i 5 els que en tenen tres, fent un total de 54 restaurants i 70 estrelles! 

Ahir em preguntava si algú es faria el propòsit, de cara al 2024, de visitar i menjar a tots i cadascun d'aquests restaurants amb estrella, a raó, per exemple, d'un per setmana. Aquest algú m'agradaria ser jo, si l'economia m'ho permetés, pagant no només el menú del restaurant, també, l'estada a la població en qüestió, que hi ha àpats que no es poden fer amb presses...

Bé, qui no es consola és perquè no vol, que alguns d'aquests restaurants (pocs, però alguns) els he trepitjat i hi he menjat. Un d'ells el Disfrutar, ara fa vuit anys.

El restaurant Disfrutar és un dels darrers d'assolir les desitjades tres estrelles, que l'encimbellen al capdamunt de la prestigiosa guia francesa i l'apropa a l'Olimp dels restaurants, on per exemple hi ha El Celler de Can Roca. Resulta que la Sira l'any 2015 va reservar una taula per anar-hi junts a principis de desembre d'aquell mateix any; quan va fer la reserva encara no tenien cap estrella Michelin, sí quan hi vam anar a menjar, el 5 de desembre de 2015, tot just feia uns dies que els havien atorgat la primera!

El cert és que, en correspondència amb el nom del restaurant, vam "disfrutar"! De moment no tenim previst tornar-hi, són altres els restaurants (amb estrelles o sense) que tenim a la llista, entre ells tornar, per tercera vegada, al restaurant Compartir de Cadaqués, i tants altres...

Potser uns restaurants brillen, gràcies a les estrelles, més que d'altres, però a Catalunya tenim professionals de la restauració de gran nivell, un nivell que també han contribuït a alçar els i les restauradores estrellats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada