dimarts, 26 de desembre del 2023

La postal de Nadal


Les postals de Nadal són, en si mateixes, tot un gènere. És clar que les postals de Nadal han canviat molt i ja fa anys que no són, només, aquelles que compràvem bones i fetes per desenes i que, després d'escriure-hi un missatge de bona esperança i de desig de bones festes, enviàvem per correu postal a la família, o els hi donàvem quan ens trobàvem, en dies com aquests...

Recordo que anys enrere compràvem un lot de postals d'Unicef, però amb l'impuls de les noves tecnologies i les xarxes socials les postals no només s'han digitalitzat, també s'han personalitzat i, en molts casos, les postals de Nadal familiars no són imatges de paisatges nadalencs bucòlics, sinó fotografies de la mateixa família, acompanyades de missatges de bona esperança i desig de bones festes, i més que per correu postal ara s'envien per correu electrònic, per WhatsApp i, sobretot, es comparteixen per les xarxes socials.

A casa, la fotografia de la postal de Nadal també ha esdevingut tot un gènere, com les fotografies de les celebracions d'aniversaris i sants o la fotografia de les vacances d'estiu. De fet, els primers anys per la felicitació solíem aprofitar alguna fotografia que ja ens havíem fet, i la de les vacances d'estiu al passeig de Sant Antoni era una de les predilectes.

Però els darrers anys hem optat per fer una fotografia específica per a la postal de Nadal, una fotografia pensada per aquesta finalitat. I si els primers anys l'editàvem afegint motius nadalencs a la fotografia d'estiu, o a la familiar genèrica, ara ja ens la fem al costat del nostre arbre de Nadal, l'olivera del pati de casa i ens vestim per a l'ocasió, amb motius nadalencs.

Des de fa uns anys, el moment de fer-nos la fotografia per a la postal de Nadal, és un altre dels moments familiars! El repertori és curiós i divertit i no només és testimoni de com hem anat fent-nos grans, també de com han anat evolucionant les nostres postals de Nadal...

Bones Festes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada