dijous, 28 de desembre del 2023

Els Pastorets de Pont Major


Atenció veïns i veïnes de Pont Major, atenció veïns i veïnes de Girona, atenció ciutadans d'arreu del món, al barri de Pont Major estem d'estrena, de doble estrena: estrenem el nou teatre del barri i estrenem Els Pastorets!

Com m'agradaria que aquest cartell i aquest anunci fossin veritat i no un desig, una il·lusió, un intent d'innocentada. El cert és que el que avui és una innocentada, en un futur no gaire llunyà podria no ser-ho, podria ser real, una notícia real!

Aquest inici de curs, una delegació del govern municipal de Girona, amb l'alcalde, la regidora d'educació, el regidor de cultura i la regidora de barri, van fer una visita institucional a l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà i entre els espais que van veure (alguna aula, un laboratori, la plataneda...) des de l'institut, també des de l'AMPA i l'associació de veïns i veïnes del barri es va tenir especial interès que la comitiva trepitgés el teatre de l'institut, en desús de fa molts anys pel seu mal estat.

Fa temps que es demana que aquest espai es reformi i s'habiliti de nou el teatre per al seu ús per a l'institut, també com un espai social i cultural més per al barri i, en definitiva, la ciutat. Des del barri volem que el projecte de rehabilitació entri a l'agenda política municipal, també, naturalment, la de la Generalitat. No és un projecte que es pugui executar a curt termini, per això requereix que més aviat que tard es vagin fent totes les gestions per poder-lo anar encabint en els respectius pressupostos.

L'altre dia, una veïna del barri i mare de l'AMPA Xifra, vinculada al món del teatre, va compartir una felicitació de Nadal i amb ella el desig que algun dia, amb el teatre rehabilitat, s'hi poguessin representar Els Pastorets... Avui sembla impossible, avui és una innocentada; tant de bo algun dia aquest desig sigui una realitat, i tu i jo puguem veure-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada