dijous, 7 de desembre del 2023

Ballant amb les oliveres


Si Kevin Costner ballava amb llops, el meu oncle balla amb les oliveres.

L'hivern és temps de collir olives i fa setmanes que els meus oncles de Cantallops feinegen de valent pentinant els olivars, omplint caixes, carregant el remolc i portant les olives al trull per tornar-ne carregats d'oli, enguany, malauradament, carregats amb menys oli que altres anys...

Aquest cap de setmana a casa els hi hem donat un cop de mà, que tota ajuda sempre és benvinguda. Estirar les borrasses (nosaltres en diem "borrassos"), menar les màquines, unes pintes amb pues llargues al capdavall d'un mànec llarg que es mouen frenèticament entre les branques per fer caure les olives, moure els "borrassos" d'una olivera a una altra seguint el rengle, buidar els "borrassos" en caixes quan estan ben carregats, carregar el remolc, repassar i recollir les olives que han quedat per terra... De feina no en falta i n'hi ha per a tothom.

Aquest any, la feina la fem amb música de fons; el meu oncle té un d'aquests altaveus sense fils que es connecten al mòbil a través de Bluetooth i hi va sonant música, penjat d'una olivera, la que estem treballant o la del costat: ara una "bachata", ara un tango, ara música country, ara un bolero... Totes les cançons són ballables, totes les cançons les ha ballat el meu oncle, no en un olivar, sinó en una sala de ball!

Amb la música de fons (que no al ritme de la música!) vam anar batent les oliveres fent més amena la feina. Mentre bats amb la màquina no pots parlar, el soroll és prou eixordador, però sí escoltar la música, que l'altaveu és prou potent!

Ens recordava l'altre dia la meva mare com anys enrere, quan era petita, les dones cantaven mentre feinejaven i treballaven al camp; potser això d'escoltar-hi música no és tan forassenyat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada