dimecres, 27 de desembre del 2023

La Quina de la Gegantona


No és de les més veteranes, tampoc de les que té els lots i premis més espectaculars; no és la més multitudinària, possiblement tampoc la més popular. La Quina de la Gegantona és la del meu barri, i només això, per mi, ja la fa especial.

Organitzada per la Colla de la Gegantona del Pont, la primera edició de la Quina va ser tot un èxit, les tres files llargues de taules de l'auditori Luis Herrera del Centre Cívic de Pont Major es van omplir i fins i tot es van haver d'ampliar.

Els lots, fruit de la col·laboració d'establiments del barri i de Girona, feien patxoca i il·lusió, però em sembla que el que va agradar més va ser l'ambient que s'hi va crear, un ambient naturalment alegre i festiu, també de comunitat.

Poc es va notar la inexperiència dels qui cantaven els números, ni el seu estil heterodox a l'hora de mencionar-los, tampoc els petits problemes amb la pantalla... Els van cantar una energia i alegria encomanadisses que van fer que les poc més de dues hores de Quina fossin entretingudes i per moments, també, emocionants encara que no cantessis cap línia, ni cap Quina!

La Colla de la Gegantona és tot un fenomen al barri de Pont Major de Girona, un moviment de famílies joves que en poc més d'un any i mig han recuperat una llegenda, han creat una gegantona, La Majordoma de la plaça de l'Om, sense oblidar-nos de la comparsa de gallines... Famílies que, també amb la Quina, volen fer i fan barri!

La Quina de la Gegantona no és l'única del meu barri, aquest pròxim divendres a la tarda l'Espai Jove organitzen la Quina Jove del Pont Major, i naturalment tothom hi està convidat, sense límit d'edat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada