dissabte, 2 de desembre del 2023

The Last Song. Minuts Musicals històrics


El 23 de novembre de 1991 el músic i cantant Freddie Mercury va anunciar que estava malalt de sida; just l'endemà, va morir.

La seva mort va consternar el món de la música, bé, va consternar el món sencer, no en va Mercury no només era un músic talentós, sobretot era una de les grans estrelles del rock.

Bernie Taupin, lletrista de capçalera d'Elton John, afectat per la mort de Freddie Mercury, va començar a escriure una lletra que posteriorment esdevindria, amb la música d'Elton John, la cançó "The Last Song".

Elton John va compondre la música entre llàgrimes, segurament d'aquí el to emotiu i melancòlic de la cançó. La lletra ens explica com un jove homosexual malalt de sida busca la reconciliació amb el seu pare, després d'anys de discussions i baralles a causa de la seva orientació sexual.

Per cert, ahir, amb motiu del Dia Mundial de la Sida, el departament de Salut va exposar les dades al voltant d'aquesta malaltia i el titular seria que en els darrers deu anys el nombre d'infeccions per VIH a Catalunya s'ha reduït a la meitat gràcies a l'estabilització de les infeccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada