dimarts, 20 de desembre del 2022

Rue 13 de Sant Joan Bosco


Aquestes darreres setmanes a casa ens han portat menjar a domicili sense haver-lo demanat: menjar oriental. No sé, deu haver passat unes tres o quatre vegades. A partir de la segona vegada a la Sira ja li va pujar la mosca al nas.

Naturalment no l'hem agafat, aquest menjar, que no l'havíem demanat, i el repartidor cada vegada ha hagut de trucar a qui ha fet la comanda per saber a quina adreça portar-lo: Passeig Sant Joan Bosco 13 baixos.

Aquesta mateixa adreça l'hem vist aquests darrers cinc anys en moltes cartes que han acabat dins la bústia de casa nostra, adreçada a persones, diferents moltes d'elles, que és evident que no viuen a casa. I en totes les cartes un interrogant: perquè en una direcció d'una casa cal especificar els baixos?

El misteri de les cartes, que s'arrossega des de fa ben bé un lustre, no l'hem pogut resoldre fins que hem resolt el del menjar a domicili. Així que de moment deixem les cartes, i tornem al menjar oriental.

En una de les primeres comandes el repartidor va trucar a qui havia fet la comanda i de davant de casa, just a l'altre costat del carrer, va aparèixer un home per recollir el menjar; el motorista va travessar el carrer i li va lliurar.

La nostra primera deducció va ser que algú, vés a saber perquè, feia servir la nostra adreça per demanar menjar a domicili; per quin motiu? Vés a saber...

Just davant de casa hi ha l'entrada a uns blocs de pisos que no estan a peu de carrer, sinó d'esquenes al carrer i de cares a la via del tren, i tots aquells pisos (que per cert tenen pendent una important reparació estructural) tenen per número el 38 del Passeig Sant Joan Bosco, tal com indica una placa que hi ha just en el camí que hi dóna accés (que per cert requereix una reparació urent de la vorera).

En un dels primers enviaments la Sira, bona detectiu, ja va confirmar que la comanda provenia d'aquests pisos i la nostra interpretació era que, com que són de més mal trobar, els resultava més fàcil donar l'adreça de la casa que hi ha just davant l'accés, la nostra.

Però resulta que no, que aquest no és el motiu de l'equívoc. En la darrera comanda errònia la Sira va voler parlar directament amb qui l'havia demanat per sortir de dubtes i aclarir el fet. Parlant amb des del telèfon del repartidor amb la dona que havia fet la comanda la sentia afirmar, amb determinació, "al Passeig Sant Joan Bosco 13 hi visc jo!".

Resulta que la dona assegurava viure, i també ho afirmava amb determinació, al Passeig Sant Joan Bosco 13, baixos, però és evident que una de les dues no tenia raó... I la clau per deduir-ho va ser, en part, això dels "baixos".

Amb la Sira vam anar a fer un cop d'ull als pisos del Passeig Sant Joan Bosco 38, on sabem que finalment arribava el menjar oriental, per veure'n el número 13 i, efectivament, vam veure una porta amb el número 13, situada als baixos del bloc de pisos.

És a dir, la dona tenia raó quan deia que vivia al número 13 baixos, però aquest número no és el del carrer sinó el de la porta del bloc de pisos, que tenen el número 38 del Passeig Sant Joan Bosco.

Per tant totes les cartes que aquests anys hem estat rebent, i rebem encara (i retornem a Correus) que se suposa que van adreçades al Passeig Sant Joan Bosco 13 baixos, en realitat, com les comandes a domicili de menjar oriental, haurien d'anar al Passeig Sant Joan Bosco 38, porta 13, i m'és igual si hi posen els baixos o no.

La vida, com l'esport, també és un joc d'errors, d'equívocs i malentesos i si una coma pot canviar el sentit d'una frase, un número el d'una adreça postal i el destí de múltiples cartes i algunes comandes de menjar oriental a domicili.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada