dijous, 29 de desembre del 2022

I si no fos una innocentada?


Anys enrere els mitjans de comunicació colaven notícies falses, a tall de broma, el dia dels Sants Innocents; avui alguns mitjans ho fan cada dia i no de broma o com a divertiment, sinó amb tota la intenció del món.

Era divertit buscar-la entre les pàgines del diari, buscar un fet un xic extravagant vinculat a alguna futura inversió, o un fet relacionat amb algun personatge relativament famós... L'endemà la innocentada del diari era convenientment revelada per restituir la reputació del mitjà i la fidelitat al codi deontològic del periodisme.

Ahir pensava en quina innocentada podria haver-me trobat al diari i se'm va acudir aquesta: "L'Ajuntament de Girona compra un pàrquing al barri de Pont Major per fer-hi un aparcament dissuasiu." La notícia podria anar acompanyada de la fotografia de l'immoble en qüestió.

I si no fos una innocentada?

Aquest any l'Ajuntament de Girona ha presentat un pla d'aparcaments i n'ha previst alguns de caràcter dissuasiu, zona taronja en diu, ampliant així la paleta de colors afegint aquest color a les ja existents zones blaves i verdes.

És cert que aquestes zones taronges les preveu implantar en aparcaments en superfície i aquesta notícia parlaria d'un aparcament en un pàrquing en alçada i (diria que també) subterrani però, ignorant la quantitat de vehicles que hi cabrien, potser podria ser una altra solució, combinada per exemple a l'increment de la freqüència dels busos de la Línia 6, per minimitzar l'entrada de vehicles de fora de Girona al centre de la ciutat.

Tenint present que actualment aquest pàrquing està a la venda potser es podria estudiar-ne mínimament la viabilitat en funció de l'estat de l'edifici, el potencial número d'aparcaments, el cost de la compra i la rehabilitació i l'oportunitat de la mesura.

Potser només faig volar coloms... No sé si algú comprarà aquest immoble, actualment ocupat i ple de ferralla, ni si es compra quin ús podria tenir: pàrquing?, habitatges? (prèvia modificació d'usos), centre de creació artística?, centre comercial?...

M'hauria divertit llegir-ho si fos una innocentada, m'hauria agradat llegir-ho si fos veritat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada