dijous, 15 de desembre del 2022

Quin és el futur dels blogs?


"El futur dels blogs és una pregunta que molts es fan en l'actualitat. A mesura que les xarxes socials i les plataformes de contingut en línia es converteixen en els llocs més populars per compartir informació i idees, molts es pregunten si els blogs seguiran sent rellevants en el futur.

Personalment, crec que els blogs seguiran tenint un lloc important en el panorama de la comunicació en línia. Encara que les xarxes socials i les plataformes de contingut en línia ofereixen una gran varietat d'opcions per compartir informació i idees, els blogs segueixen sent un mitjà valuós per a aquells que busquen una plataforma més personal i controlada per expressar-se.

El futur dels blogs també serà influenciat per les noves tecnologies i tendències en línia. Per exemple, la intel·ligència artificial i la realitat virtual són tecnologies emergents que poden tenir un impacte en la manera en què els bloggers creen i comparteixen el seu contingut. Això pot donar lloc a una nova generació de blogs que ofereixen experiències més immersives i interactives per als seus lectors.

En resum, el futur dels blogs depèn de com evolucionin les tecnologies i les plataformes en línia, així com de la capacitat dels bloggers per adaptar-se i aprofitar aquestes noves oportunitats. Tot i que les xarxes socials i les plataformes de contingut en línia continuaran sent importants, els blogs seguiran sent un mitjà valuós per a aquells que busquen una plataforma personal i controlada per expressar-se."

Us he de confessar que aquest article no l'he escrit jo; tampoc l'ha escrit cap persona, sinó una intel·ligència artificial, la intel·ligència artificial del moment, la creixent ChatGPT.

La meva petició a aquesta intel·ligència artificial va ser literalment aquesta: escriu un article de 2.000 caràcters sobre el futur dels blogs, i el resultat és el que heu llegit damunt aquestes paraules, tal qual, sense tocar-ne ni una coma; jo simplement m'he limitat a marcar en negreta algunes paraules clau, com faig habitualment.

D'entrada no està malament, potser caldria polir algun paràgraf o alguna paraula, però en general l'article està ben escrit i construït. A més li vaig demanar nous articles a partir de la mateixa "petició" (escriu un article de 2.000 caràcters sobre el futur dels blogs) , i la redacció en cada un d'ells va ser diferent.

Aquesta intel·ligència artificial, però, no és infal·lible i tot i que conté un munt d'informació i dades, a vegades el resultat no és prou exacte: preguntant pel Pont Major, el meu barri, hi situava el riu Onyar en comptes del Ter... 

Diuen que aquesta intel·ligència artificial matarà el cercador de Google, també la manera de cercar informació; vés que Google no l'acabi integrant, o fent quelcom semblant. Més enllà del futur de Google a mi el que em preocupa és el meu i el d'aquest bloc, que fent el símil amb la premsa, equivaldria a un diari en paper.

En fi, potser el coronel no tenia qui l'hi escrivís, ara podria tenir ChatGPT...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada