dissabte, 3 de desembre del 2022

Minuts Musicals localitzats a Londres


De la mateixa manera que sembla inevitable que en un alt percentatge soni la cançó "Money" de Pink Floyd quan es parla de diners en algun reportatge, també ho és que soni "London Calling" de The Clash quan es parla de Londres, o quan apareix Londres en alguna pel·lícula.

Ambdues cançons s'ho valen, sens dubte, i si funcionen és perquè ambdues es relacionen de forma automàtica amb el concepte. Londres és una de les grans capitals, i certament amb imatges de Londres també podria sonar "Money", que és un dels grans centres econòmics mundials, tot i que tampoc ha pogut evitar, com tota l'economia britànica, els estralls de la crisi, que s'han sumat als del Brèxit.

Rient-se de la seva teòrica grandesa, diuen algunes teories, el grup The Housemartins van titular el seu disc de debut "London 0 Hull 4", una manera de dir que els de Hull (Kingston upon Hull, ciutat del comptat de Yorkshire) guanyaven per golejada als londinencs, essent ells la quarta gran banda d'aquesta localitat després de Red Guitars, Everything but the Girl i The Gargoyles. Sí, una mica com La Ludwig Band, el segon millor grup d'Espolla...

Títol a banda The Housemartins no van dedicar cap cançó a la capital britànica, com sí van fer-ho The Clash donant títol al seu mític disc, el tercer de la seva discografia i un dels imprescindibles de la història del rock, i a la primera cançó que conté, inspirant-se en el títol en el missatge que els locutors de la BBC feien servir durant la Segona Guerra Mundial: "London Calling"...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada