dissabte, 19 de desembre del 2020

Minuts Musicals instrumentals amb "Europa (Earth's Cry Heaven's Smile)"


Carlos Santana passarà a la posteritat per ser un dels grans guitarristes de la història de la música, i segurament també per ser un dels precursors de la fusió entre la música llatina i el rock.

La seva discografia és la millor evidència d'ambdues coses, i el seu talent es va fer present des de la seva inesperada entrada a la indústria de la música, i fins i tot sorprenent i celebrada participació al mític Festival de Woodstock!

"Europa (Earth's Cry Heaven's Smile)" és una de les grans cançons de Carlos Santana (composada també per Tom Coster), i és l'evolució d'una primera cançó que Santana havia composat, "The Mushroom Lady's Coming to Town", tot i que no l'havia tocat en directe ni enregistrat... La va recuperar i refer, amb la col·laboració de Tom Coster, després que aquest l'escoltés entre bambolines estant, ambdós, de gira amb el grup Earth, Wind and Fire.

Aquesta cançó, però, no està exempta de polèmica, ja que part de la cançó, sobretot el "riff" inicial de la guitarra, s'assembla molt a la cançó "Y volveré" que el grup xilè Los Ángeles Negros va publicar anys abans, i que al seu torn era una versió de la cançó "Emporte -moi" del cantant francès Alain Barrière...

Sigui com sigui, possiblement la millor conclusió és que totes tres són, efectivament, magnífiques cançons, i reconec que he quedat especialment meravellat per la darrera, "Emporte-moi", que en tot cas va ser la primera!

 

  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada