divendres, 27 de març del 2020

El refrany de la setmana, sobre la primavera

Imatge de Larisa Koshkina a Pixabay
La primavera, aquest any, ens ha trobat en ple confinament i, per tant, suficientment alterats! I és d'esperar que no ens alteri més, ni la sang ni cap altra cosa, ans al contrari, que la contemplació d'aquesta florida estació ("per la primavera, res no és com era"), ni que sigui amb el nas arrapat a la finestra, ens calmi els ànims, ens doni pau.

Aquesta primavera fins i tot ens ha enfarinat, aquests dies, part del país, no sé si com una picada d'ullet o com un advertiment: "falsa primavera enganya al bestiar!"

I aquí per bestiar ens hi podem ben incloure, que no és aquesta, confinada, la primavera que esperàvem, i prou que ho notem ara, i més ho notarem a l'estiu, que també es presenta, com tot el que s'esdevé per endavant, incert i crític:"qui treballa a la primavera, prepara un bon estiu."

I és ben cert que "una flor no fa estiu, ni dues primavera", i aquesta primavera serà, està essent, malauradament, poc florida, i no només pel Sant Jordi...

I si "primavera tardana fa créixer el blat a la sala", vés que enguany no ens creixi també al llit, ni que sigui per cercar-hi un xic de consol, que "al llit tot l'any és primavera!"

Una abraçada a tothom, cuideu-vos molt, i molts ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada