dilluns, 9 de març del 2020

8 de març i cada dia


Aquests darrers dies molts mitjans de comunicació han fet reportatges amb dades i exemples que posen de relleu la realitat d'avui de la (des)igualtat de gènere, i en quasi tots es feien evidents dues coses: (1) que és indiscutible que aquests darrers anys en matèria d'igualtat s'ha avançat molt i, (2) que és indiscutible que en matèria d'igualtat, tot i el punt u, encara resta molt per fer.

En aquest cas podem permetre'ns veure el got mig ple i mig buit alhora, sempre amb la voluntat de seguir-lo omplint, amb la necessitat de seguir-lo omplint perquè és evident que el got perd aigua per altres costats...

I l'aigua es perd cada dia, per més que en dies com ahir, o setmanes com la passada omplim el got amb un raig potent i energètic.

Si l'aigua es perd cada dia, serà que seguir-lo omplint és feina, també, de cada dia; omplir el got, la societat, de la igualtat de gènere que encara l'hi manca, combatent el masclisme encara incrustat, els micro masclismes encara no reconeguts, eradicant les desigualtats, lluitant contra la violència masclista, fent camí vers la igualtat...

És per això que m'agrada el lema que la Comissió d'Igualtat de Plataforma Educativa, que recentment ha agafat un nou impuls, s'ha fet seu: 8 de març i cada dia! 

La lluita ja fa temps que no és sorda, i seguirà essent constant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada