dimarts, 3 de març del 2020

Barraques al febrer


A Girona, Barraques i Fires semblava un binomi indestructible fins que una tardor excessivament calenta va (obligar?) empènyer al govern municipal a suspendre-les i posposar-les per més endavant, i més endavant va ser aquest passat cap de setmana.

Les Barraques al febrer, és evident, no són el mateix que al tombant d'octubre, per més concerts que es programin al recinte de La Copa, per més entrepans, cerveses o "kalimotxos"que es serveixin, per més barraques que hi hagi...

Les Barraques són Barraques també pel seu context, per tot el que les acompanya i embolcalla: les fires i festes de Sant Narcís, amb el seu ambient, i la tardor, les castanyes, els moniatos, els panellets i fins i tot, si voleu, el Paponazo!

Les Barraques al febrer em fan pensar en la cançó "Xmas in february" de Lou Reed, quelcom que, literalment, he viscut en més d'una ocasió. Heu provat mai de desplaçar, pel motiu que sigui, un àpat familiar nadalenc més enllà de les festes de Nadal?

La trobada és magnífica, sens dubte, però ara més aviat en diem trobada d'hivern més que trobada de Nadal... I és que a vegades el nom fa la cosa!

Espero que enguany les Barraques de Girona tornin al seu hàbitat natural, al bell mig de la tardor, i no a l'inici de la Quaresma...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada