dijous, 25 d’abril del 2019

Quina llàstima, Coripe!


Les imatges de la policia municipal de Coripe disparant bales de foc contra un ninot caracteritzat de Puigdemont són, a banda d'ofensives, vergonyoses. Aquestes imatges diuen molt poc de qui les ha generat, mostrant molt poca vergonya oferint aquest lamentable espectacle.

És una tradició, diuen, com si pel fet de fer-se de fa temps, ancestral si voleu, justifiqués la seva pervivència. També era tradició empaitar ànecs, tirar campanar avall ases o jugar a matar jueus! Hi ha tradicions que val més eradicar...

L'ofensa personal i institucional de tal salvatjada és majúscula i sorprèn que les autoritats (in)competents no actuïn d'ofici, com a mínim, pel delicte d'odi que respira i inspira l'anacrònica tradició.

El problema d'aquesta tradició supera fins i tot la pròpia figura, cosida a trets i cremada, del president Puigdemont; el problema, sigui quina sigui la representació del ninot, és la manca de respecte que perillosament transmet la crema, que lluny de purificar i espantar els mals, encén l'odi i la violència als ulls de tothom, també dels infants, sota l'aixoplug institucional de la corporació municipal!

Coripe, ben segur, és un bonic poble amb gent extraordinària, si fa o no fa en la mateixa proporció que la resta de pobles, viles i ciutats... però quina llàstima que entre les seves tradicions conservi aquesta que, tal vegada, hauria d'haver finat fa anys, molt abans que fins i tot Puigdemont es plantegés, ja no ser president, sinó ni tan sols dedicar-se a la política...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada