dimecres, 17 d’abril del 2019

Notre-Dame en flames


Dantesc. Notre-Dame en flames ens ha donat unes espectaculars imatges, que ni la ficció!

La imatge de Notre-Dame de París en flames impressiona i entristeix quasi a parts iguals, especialment la caiguda de la icònica agulla, desplomada sense solució ni remei.

Veient Notre-Dame devorada per les flames és impossible no recordar-ne la visita, no recuperar aquell viatge a París, però a mi la imatge del temple en flames em feia pensar, sobretot, en quin temple voldria conservar: a mi que no em toquin, que no em cremin, la Catedral de Girona! 

Rere les flames, convertit en cendra, és molt el que s'ha perdut; la pèrdua a nivell de patrimoni és colossal (escultures, vitralls...) i la necessitat de la seva reconstrucció ja ha motivat generoses i milionàries donacions.

Per la reconstrucció emocional no hi ha donació que valgui, tot i que amb la seva reconstrucció es pal·liarà en part, també, el dolor i la tristesa per la destrucció, encara que parcial, d'aquest símbol, d'aquest temple del gòtic que ha inspirat a tants artistes, especialment citat aquestes darreres hores Víctor Hugo i el seu geperut.

Aquests dies, qui més qui menys, més que París i Notre-Dame, tots som Quasimodo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada