dimecres, 24 d’abril del 2019

De l'ocupació a la inclusió


La feina, avui per avui, no garanteix a tothom viure amb les mínimes condicions de vida que podríem definir de dignes, és cert; la pobresa ha conquerit, en un percentatge molt superior al d'anys enrere, malauradament molt terreny entre famílies amb persones treballadores.

Segons un estudi de Comissions Obreres (Informe sobre l'evolució d ela pobresa laboral) prop de 400.000 persones treballadores estan en situació de patir risc d'exclusió per manca d'ingressos suficients, un 17% més que al 2013, percentatge que aquests darrers anys ha anat creixent, de manera que una de cada deu persones treballadores es troba en situació de pobresa.

Malgrat aquestes dades i aquesta situació, malgrat reconèixer que la feina no garanteix l'ascensor social, treballar esdevé, també avui per avui, i més enllà dels ingressos, un element (no l'únic) d'inclusió social.

És per això que segueix essent important seguir invertint recursos en programes d'ocupació i inserció laboral, ja que els efectes positius d'aquests programes repercuteixen, a banda de les persones inserides i al seu entorn, a la societat en general.

De tot això en parlaré, com a coordinador del programa Incorpora a Girona, aquesta tarda en la quarta i darrera sessió del cicle sobre educació inclusiva que Plataforma Educativa ha organitzat en el marc del projecte europeu IIIS.

La cita, a les 5 de la tarda al DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials "Marià Casadevall". Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada