dijous, 18 d’abril del 2019

Per Sant Jordi, un llibre i tres Premis d'Acció Social!

Imatge: Plataforma Educativa
La tradició és clara i no dóna espai al dubte: per Sant Jordi llibres i roses! I malgrat hi ha qui suggereix que precisament les tradicions hi són per trencar-les, us asseguro que no és aquesta la nostra voluntat, ans al contrari!

Donades per descomptades les roses, que també hi són i hi seran, des de fa deu anys a Plataforma Educativa ens afegim i celebrem Sant Jordi amb un llibre i, d'uns anys ençà, amb tres premis, els dels Premis Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras!

No sé si deu anys són prou per forjar una tradició, però deu anys han donat, amb el que presentarem aquest proper Sant Jordi, onze llibres que, si bé de moment no fan biblioteca, sí que ja fan col·lecció!

La voluntat de Plataforma Educativa és contribuir, modestament, a la publicació de llibres sobre el tercer sector social, tractant diferents temàtiques des de diferents visions i amb veus diverses.

El llibre d'enguany és un recull de quatre bones pràctiques en l'acció social de diferents serveis i equipaments del grup d'entitats de Plataforma Educativa, serveis i equipaments que donen resposta a algunes de les necessitats que tenen, entre d'altres, infants i joves tutelats, persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental o persones vulnerables que estan en procés de recerca de feina. Un llibre que més enllà de descriure i parlar de serveis i equipaments concrets, destil·la l'esperit i inquiet de Plataforma Educativa!

El llibre, del que he tingut l'honor i el goig de fer-ne la presentació, vol contribuir, a banda de fer més gran i diversa la biblioteca de l'acció social, a donar-li un caire precisament social a la diada de Sant Jordi.

La presentació del llibre es fa, des de fa uns anys, en el marc del lliurament dels Premis Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras, uns premis volen ser i són, a banda del reconeixement permanent a aquestes dues extraordinàries educadores amb les que hem compartit camí tants anys, un reconeixement a la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l’acció social contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones.

Així doncs, aquest proper dimarts 23 d'abril, diada de Sant Jordi, coneixerem el veredicte del jurat pel que fa a les tres categories dels Premis Acció Social: innovació social, emprenedoria social i corresponsabilitat ciutadana.

La cita, dels premis i de la presentació del llibre, també és tradicional: a les 12 del migdia al CaixaForum Girona. Si us hi deixeu caure naturalment sereu molt benvingudes i benvinguts!

Per Sant Jordi, llibres, roses i Premis Acció Social!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada