dimecres, 10 d’abril del 2019

Porres, mentides i cintes de vídeo


Si la mentida és un art, el judici als i les preses polítiques és tota una exposició sobre la mentida, comissariada pel jutge Marchena!

Una exposició d'aquelles en les que l'art s'exposa en forma de performance en viu i en directe, al pas d'alguns testimonis (uniformats la majoria) sobtadament desmemoriats, quan no directament mentiders, alguns compulsivament i sense vergonya.

També compulsivament, i sense vergonya, alguns d'aquests testimonis van brandar la porra a gust el mític u d'octubre, com en donen fe les imatges que de moment, gasiu, escatima el jutge Marchena al judici del procés.

Entre porres i mentides potser la visió d'algun vídeo durant la testifical d'algun testimoni ens permetria guanyar temps, i alleugerir així el dens i impossible cronograma del jutge Marchena. Són moltes les imatges que permetrien desmuntar, en segons, les mentides o mitges veritats de testimonis que s'escuden rere mirades d'odi...

Marchena prefereix esperar a la fase documental per a visionar tots els vídeos, per no perdre temps mirant-los durant la testifical, però cronòmetre en mà em jugaria un pèsol que tombant testimonis a cop de vídeo guanyaríem temps, un temps valuós per tothom, especialment pels qui en fa massa que són en presó provisional.

Porres, mentides i cintes de vídeo, aquest podria ser un bon títol per una possible pel·lícula del judici del procés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada