divendres, 19 d’octubre del 2018

Paraula de Fabra: mentor


Rebo un missatge de la meva entitat per terra, mar i aire, o el que és el mateix, per correu electrònic, per WhatsApp i de viva veu: busquem mentors!

Mentors? I què és un mentor?

[1888; del ll. Mentor, -ŏris, i aquest, del gr. Méntōr, amic d'Ulisses, la figura del qual prengué Minerva per aconsellar el seu fill Telèmac; el mot pertany a la família indoeuropea del ll. mens, mentis 'ment']

m i f Persona que fa de conseller o de guia d'algú.


Efectivament Mèntor és un personatge mitològic a qui Odisseu va confiar l'educació del seu fill Telèmac; el que pretén la meva entitat no és confiar plenament l'educació d'uns infants als mentors, sinó que aquests, com bé diu la definició, l'aconsellin i li facin de guia entre dues i tres hores a la setmana.

Aquest projecte de mentoria s'emmarca dins el projecte Sapere Aude, "una iniciativa de mentoria social per donar suport a infants i joves tutelats per la millora dels seus resultats escolars i la seva integració social" que el curs passat es va iniciar com a prova pilot i que enguany vol consolidar-se, vistos els bons resultats obtinguts!

Així que ja ho sabeu, si teniu esperit de mentor, i a més a més temps i ganes per desenvolupar-lo, aquest és el vostre projecte, aquest és el vostre moment, teniu un Telèmac esperant-vos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada