dimecres, 24 d’octubre del 2018

Retocs epidèrmics

Imatge: Ajuntament de Sarrià de Ter

Quan els alcaldes i alcaldesses oloren eleccions municipals, fan (re)pintar els carrers!

Diu el manual bàsic de tot alcalde que hi ha especialment dos moments per arranjar carrers i repintar-los de nou: els inicis i els finals de mandat.

A l'inici perquè permeten arribar als cent primers dies amb alguna promesa executada, i aquesta (tot un clàssic!) és ben fàcil de fer i, sobretot, ben perceptible als ulls dels votants.

Al final de mandat perquè permeten, o aquesta és la voluntat, deixar la impressió que es deixa el municipi net i endreçat, cercant un darrer impacte positiu abans de tornar a rumiar, si és el cas, a qui votar a les properes eleccions municipals.

No hi ha vila, poble o ciutat que aquests dies, o les properes setmanes, no arrangi sots, refaci esquenes d'ase o repinti carrers d'algun dels seus barris, possiblement els que presenten històricament els pitjors resultats electorals pels partits de l'alcalde o l'alcaldessa de torn... Són tant previsibles!

No negaré que aquests retocs epidèrmics, que d'altra banda són necessaris (per això s'han posposat!), poden tenir el seu impacte en el potencial votant, però en general l'elector no és tan ingenu i, afortunadament, valora i decideix el seu vot per quelcom més que un blanc i lluent pas de vianants repintat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada