dimarts, 16 d’octubre del 2018

És (només) una qüestió de matís?


Sincerament, algun independentista creu de debò que Oriol Junqueras i Raül Romeva van perdre la seva dignitat per designar formalment, dies enrere, la seva delegació de vot? S'atreveix algun independentista titllar-los de traïdors? De submisos potser? Em temo que no i, en cas que algú gosés fer-ho, cometria un greu error.

Són més dignes Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez per negar-se a designar com van fer Junqueras i Romeva la seva delegació de vot?

Aquesta qüestió, fins a un punt sibil·lina, ha tornat a fer visibles els estrips de les (per moments fràgils) costures que cusen el govern Torra, provocant una nova crisi de govern, i dins bona part de l'independentisme, tancada en fals per una conjura amb data de caducitat.

Certament la suspensió dels diputats per part del jutge Llarena és una trampa més, i mentre uns prefereixen esquivar-la preservant la majoria independentista al Parlament, altres la neguen (tot i que de facto s'hi han resignat) en una nova gesticulació posant en risc la majoria independentista al Parlament, qui sap si també a les comissions parlamentàries.

És evident que Junts per Catalunya i ERC tenen estratègies diferents, car són partits diferents, però sorprèn que per una qüestió (aparentment) de matís facin trontollar, a risc de caure, el govern que ells mateixos sostenen.

Segur, no en dubto, que rere aquest conflicte se'ns escapa, se m'escapa, quelcom més, quelcom més, possiblement, entre la (legítima) pugna d'ambdós per un mateix espai polític.

Potser per això no té massa sentit seguir-nos preguntant perquè Puigdemont, Turull, Rull i Sànchez no van fer, finalment, com Junqueras i Romeva...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada