dimarts, 23 d’octubre del 2018

Qui pagarà la festa?


És impossible viure una vida sense hipoteques, sí sense hipoteca! Fins no fa massa així era la meva vida, però ja fa uns quants mesos que, com em temo la majoria de vosaltres, visc feliçment hipotecat!

I sí, també jo aquests dies he recuperat el document del meu crèdit hipotecari per revisar el que en diu el punt C del PACTE CINQUÈ, relatiu a les despeses:
"Seran de compte de la PART DEUTORA les següents despeses:
(...)
c) Impostos: Actes Jurídics Documentats o altres tributs derivats d'aquesta operació que a la PART DEUTORA li correspongui abonar per la seva condició de subjecte passiu."

Que la part deutora s'escrigui amb majúscules deu ser perquè no quedi cap dubte de qui, fins ara, pagava la festa! De fet la festa la paguem sempre, tant quan ens l'escriuen en majúscules (la negreta és cosa meva!) perquè quedi clar com, sobretot, quan ens l'escriuen en lletra petita, aquella tan menuda i enrevessada, quasi inintel·ligible, en la que paguem el que no està escrit!

I de festa ja en fèiem després de la sentència del Tribunal Suprem que establia que aquest impost el pagava la banca (visca, la banca no sempre guanya!), i mentre anàvem a comprar el confeti esperàvem que ens diguessin a qui reclamar l'impost, si al banc o a hisenda (que som tots!)...

Però abans que el primer confeti toqués a terra ens han aigualit la festa deixant la decisió enlaire i ara jo, com em temo la majoria de vosaltres, no només he de recollir el confeti sinó també la llet vessada, com la innocent lletera del conte, aquella del cap ple de cabòries!

Sí, era massa bonic per semblar veritat... I ara el Tribunal Suprem s'ha donat quinzes dies (!) per resoldre el tema, sospito que per trobar els arguments que ens de nou ens obliguin, a les PARTS DEUTORES, en majúscules i negreta si cal, seguir pagant la festa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada