dijous, 25 d’octubre del 2018

La Devesa, de les Fires


Ja fa dies que els firaires són a la ciutat; poc a poc van muntant la ferralla que ben aviat farà les delícies de petits i grans convertint, un any més, la Devesa en un enorme parc (natural?) d'atraccions!

També la Fira de Mostres va prenent forma, des del Palau Firal enllà, estenent la seva superfície per la Devesa, un any més, fins allà on les atraccions infantils la deixen créixer.

I a la Copa les barraques s'apressen per estar a punt, com l'enorme escenari que, un any més, presideix aquest emblemàtic i imprescindible espai.

La Devesa és sens dubte el centre neuràlgic de les Fires de Girona, amb permís del barri vell i les seves fires del dia de Tots Sants, i d'altres notables esdeveniments multitudinaris com la diada castellera de la Plaça del Vi; és cert que hi ha moltes més Fires de Girona més enllà de la Devesa, una simple ullada al farcit programa de Fires ho evidencia, però és innegable que hom no pot dir que ha anat a Fires sense haver passat, abans o després, per la Devesa!

La Devesa aquests dies, a banda de dreçar milers de branques immortals també suporta, un any més, tot l'estrès, diuen els experts, que li suposen aquests dies d'intensa activitat firaire.

El debat sobre els usos d'aquest entranyable parc urbà és quasi tan etern com les seves immortals branques i, com les Fires, torna, sinó cada any cada mandat municipal, sense que es tanqui amb un mínim acord, ja no entre els diferents grups polítics, sobretot amb els veïns i veïnes.

Jo les Fires sempre les he vist i viscut a la Devesa, però no ha estat així sempre ni per sempre més ha de ser així. Al seu dia van migrar de la Gran Via de Jaume Primer i qui sap si algun dia algun govern municipal tindrà la valentia (o gosadia) de fer-les anar qui sap on...

Qui més qui menys reclama la Devesa... Aquests dies serà, un any més, de les Fires... i dels firaires!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada