dijous, 12 de setembre del 2013

El primer dia d'escola d'un inici de curs

El primer dia d'escola d'un inici de curs és un dia especial. Els infants es retroben amb els companys i companyes de classe després de les vacances d'estiu, d'un estiu que han omplert, amb més o menys mesura, amb activitats de lleure, viatges familiars, quaderns d'estiu, remullades a la piscina, a la platja...

El primer dia d'escola d'un inici de curs és un dia esperat. Les famílies dels infants que per fi van a l'escola fa setmanes que esperen, amb delit, que arribi aquest dia, després d'unes vacances d'estiu que són per ells massa curtes (els pares i mares que poden treballar i gaudir-ne) i unes vacances escolars que molts consideren que són massa llargues pels infants.

El primer dia d'escola d'un inici de curs és un repte. Els i les mestres, que ja fa dies que preparen el curs, comencen de nou, un nou curs, la seva tasca educativa amb els infants, afrontant amb il·lusió els objectius marcats, superant amb esforç les mancances que, d'un temps ençà, cada curs van en augment (a ritme de retallades), fent una tasca massa vegades poc reconeguda, però d'una vàlua incalculable: educar.

El primer dia d'escola ha de ser un dia especial, esperat i un repte per a tota la comunitat educativa, infants, famílies i professorat, també per l'administració; l'educació, massa sovint magrejada políticament, hauria de ser un dels baluards del nostre país, enlloc de ser "l'ase dels cops".

Avui és el primer dia d'escola d'un nou curs escolar; tan de bo siguem capaços de començar-lo tots amb un somriure, i tan de bo aquest somriure el puguem mantenir fins a finals de curs...

Bon inici de curs!

------------------

pd: altres inicis de curs: 2010, 2011, 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada