dilluns, 7 de març del 2016

Xarnegos


Abans d'auto-definir-se com a independentista el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián es va auto-definir com a xarnego per emfatitzar encara més la seva condició d'independentista: "Soy lo que ustedes llaman charnego e independentista. He aquí su derrota y he aquí nuestra victoria"

Rarament he vist xarnegos auto-definir-se com a tals, generalment són els catalans de tota la vida, els de la ceba, no els espanyols, els qui titllen despectivament els nous catalans, els fills dels immigrants del sud d'Espanya o els fills de la barreja entre aquests immigrants i catalans, de xarnegos.

Xarnego era el president Montilla als ulls de molts catalans que, com la senyora Ferrusola, es van esquinçar quelcom més que les vestidures quan el van veure investit President de la Generalitat, sí, també gràcies, entre altres, a ERC!

No crec que Montilla s'auto-definís com a xarnego, si més no públicament, sinó com a català; però sí que el van titllar de xarnego companys de partit, companys del PSOE, com Jordi Sevilla l'any 2006 quan essent Ministre d'Administracions Públiques va dir, referint-se a la possibilitat que José Montilla fos candidat a les eleccions al Parlament de 2006, "es cojonudo para mil cosas, pero es muy pronto para un charnego".

I l'any 2009 un altre company de partit, el president de Castella-la Manxa José María Barreda, va dir en una entrevista que Montilla era un xarnego catalanista.

Abans (o a falta) que algú (o ningú) definís i titllés Rufián com a xarnego independentista ja s'ha definit ell mateix en la seva primera, estel·lar i viral intervenció com a diputat al Congrés de Diputats.

No sé si el que va dir Rufián (que hi hagi independentistes d'arrel espanyola, els de Súmate) de debò molesta al PSOE i al PP, però penso que té molt més mèrit el que diu amb total naturalitat Andrés Iniesta, un espanyol que viu i treballa a Catalunya: que (també) es sent català.

És evident que Gabriel Rufián és d'ERC, i que va encapçalar la candidatura al Congrés a les darreres eleccions del 20D, per la seva condició d'independentista i no, entenc, per la seva condició de xarnego, doncs de ser així, de ser només la quota de xarnego, Rufián ja estaria amortitzat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada