dissabte, 12 de març del 2016

Minuts Musicals retrobats amb Neneh Cherry i "Woman"


A finals dels anys vuitanta del segle passat la cantant sueca Neneh Cherry ens va sorprendre pel seu mestissatge musical, mestissa com és ella també, barrejant diferents estils partint de la base del hip hop, i ens va sorprendre també per la seva actitud: una dona rapejant?

El seu primer gran èxit, "Buffalo Stance" (1989), li va obrir les portes de la dècada dels noranta, en la que va brillar especialment amb la magnífica "7 Seconds" fent duet amb el músic senegalès Youssou N'Dour. També podem recordar-la per altres cançons plurals, com la versió de "Love Can Build a Bridge" amb Cher, Chrissie Hynde i Eric Clapton, o acompanyant el seu germà Eagle-Eye Cherry a "Long Way Around".

Però si avui recupero Neneh Cherry és per "Woman", un altre dels seus grans èxits, no en va aquesta setmana va ser el Dia de la Dona, i a la seva manera amb aquesta cançó Neneh Chery replicava, parlant del món de la dona, a James Brown amb el seu "It's a Man's Man' Man's World", tot i que en la cançó també retrata, i de quina manera, els homes i el seu món, o si més no un tipus d'home...






I la setmana vinent, més retrobaments musicals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada