dimecres, 23 de març del 2016

Som primavera


La primavera ha donat nom a grans revolucions, com la de Praga o l'àrab, tot i que cap d'aquestes va començar a la primavera i, com la primavera, aquestes revolucions van canviar per moments el paisatge però amb el pas del temps tot va semblar ser, sinó igual, força semblant.

Tot el que la primavera, amb la seva força i esplendor, fa florir i viure, també al llarg de l'estiu, la tardor i l'hivern ho fan caure i morir, si cal...

Però no només de revolucions viu la primavera! Amb l'explosió de la natura proliferen les al·lèrgies i amb elles els laboratoris farmacèutics es fan d'or, com se'n fan a l'hivern amb els antigripals.

La nostra convivència amb la natura és un estira i arronsa constant, un combat d'amor i odi que transita entre l'exaltació de la seva bellesa i la resignació pels seus efectes secundaris. Més es pot queixar la natura, doncs som nosaltres mateixos els qui més efectes, i no precisament secundaris sinó primaris i més nocius produïm a la natura!

La primavera és, com la tardor, una estació de trànsit i al llarg d'aquests tres mesos veurem com s'allarga el dia al mateix ritme que s'escurça la llargària de mànigues i camals... Enrere deixem l'hivern i, enguany, la seva càlida fredor que ens ha deixat a mig fer el canvi d'armari i ara n'haurem de canviar només la meitat!

És primavera i albirem encara lluny, i sense pressa, el foc de Sant Joan i la canícula d'estiu amb les seves vacances, que la primavera ens ofereix massa al·licients (la diada de Sant Jordi a l'abril, el Temps de Flors al maig...) per anar passant i fer via, que per altres coses potser sí, però perquè arribi l'estiu no tenim pressa!

És primavera i som primavera nosaltres mateixos, que qui més qui menys va fent la seva revolució: què és sinó viure? Com la primavera canviem per moments el paisatge però amb el pas del temps i de la nostra pròpia existència tot torna a semblar, en la seva essència, sinó igual força semblant!

Que florim la primavera i nosaltres, que la primavera floreixi amb nosaltres, en nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada